slastičarstvo za početnike

Arhiva bloga

SILVIJA KUKIĆ

Moja fotografija
DONJA SUVAJA , LIKA , Croatia

ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

BISKVIT ZA POČETNIKE

                                                    Recept za biskvit koji je idealan za početničke torte !


Sastojci: 
"Za uspješan biskvit tajna leži i u temperaturi pećnice koja mora biti zagrijana na maksimum prije pečenja, tek onda se podešava na željenu "

8 jaja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
5-6 žlica vode
1 žlica ulja
10 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Odvojite bjelanjke i istucite ih u čvrsti snijeg. Izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti.

2. 
Potom miješajući smjesu dodavajte žlicu po žlicu vode, zatim postepeno umiješajte tučeni snijeg bjelanjaka. Na kraju dodajite brašno i prašak za pecivo postepeno žlicom uz neprestano miješanje dok se smjesa ne sjedini.

3. Biskvit izlijte u okrugli kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne postane zlatno smeđe boje.

"Za uspješan biskvit tajna leži i u temperaturi pećnice koja mora biti zagrijana na maksimum prije pečenja, tek onda se podešava na željenu "
"Za uspješan biskvit tajna leži i u temperaturi pećnice koja mora biti zagrijana na maksimum prije pečenja, tek onda se podešava na željenu "


Nema komentara:

Objavi komentar