slastičarstvo za početnike

Arhiva bloga

SILVIJA KUKIĆ

Moja fotografija
DONJA SUVAJA , LIKA , Croatia

petak, 18. listopada 2013.

 Domaći fondan na bazi meda

Brza i jednostavna priprema fondana na bazi meda. Masa je odlična za oblaganje torti i izradu figurica.
  •  50gr margarina
  •  1jušna zlica svijetlog meda(bagremovog,cvijetnog..)
  •  pola vrećice želatine(mljevene bijele)
  •  30ml ili 0,3dcl vode
  •  600gr šećera u prahu(što sitnije mljevenog)
  •  par kapi ekstrakta vanilije

Priprema

Vrijeme pripreme:
5 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1 Priprema domaćeg fondana na bazi meda /slika/922199/
    Želatinu potopiti u vodi.U međuvremenu u lončiću otopiti med(paziti da ne prokuha),maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu,te sve to dobro rukama umjesiti sa šećerom u praku kojeg smo prethodno isipali u malo veću zdjelu.Mjesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa(kao tjesto za pizzu).Po potrebi dodavati šećera u prahu.

Posluživanje

Količina smjese je dovoljna za oblaganje 1torte promjera 30x30.
Može se dodati i par kapi ekstrakta od vanilije radi boljeg okusa....(nije obavezno)
Masa se može bojati tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu.(trebati će se dodavati šećera u prahu ili brašna).
Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo ili u pvc posudi sa poklopcem.
Čuvati na sobnoj temp.Ako se masa ne potroši odmah...prije ponovne upotrebe zagrijati malo u mikrovalnoj jer će biti elastičnija i manje će se morati mjesiti rukama.
Rok trajanja 90dana.


Nema komentara:

Objavi komentar