Domaći fondan na bazi meda
Brza i jednostavna priprema fondana na bazi meda. Masa je odlična za oblaganje torti i izradu figurica.
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1
/slika/922199/Želatinu potopiti u vodi.U međuvremenu u lončiću otopiti med(paziti da ne prokuha),maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu,te sve to dobro rukama umjesiti sa šećerom u praku kojeg smo prethodno isipali u malo veću zdjelu.Mjesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa(kao tjesto za pizzu).Po potrebi dodavati šećera u prahu.
Posluživanje
Količina smjese je dovoljna za oblaganje 1torte promjera 30x30.Može se dodati i par kapi ekstrakta od vanilije radi boljeg okusa....(nije obavezno)
Masa se može bojati tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu.(trebati će se dodavati šećera u prahu ili brašna).
Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo ili u pvc posudi sa poklopcem.
Čuvati na sobnoj temp.Ako se masa ne potroši odmah...prije ponovne upotrebe zagrijati malo u mikrovalnoj jer će biti elastičnija i manje će se morati mjesiti rukama.
Rok trajanja 90dana.

Nema komentara:
Objavi komentar