21APR
KAKO OBLOŽITI TORTU FONDANOM.....
Potrebno vam je:
Ticino masa (količina ovisi o veličini torte )
šečer u prahu
valjak
kist malo veći ako imate
nož ili rezač za pizzu
Razradite ticino masu sa rukama da bude mekana

Razvaljajte ticino

Ne zaboravite koristiti šečer u prahu kako vam se ne bi ticino lijepio za površinu i valjak
Ticino masu namotajte na valjak prije toga je pospite šećerom u prahu kako se ne bi zalijepila

Kad ste to napravili prebacite to na tortu koju ste prije namazali buttercreamom ( recept imate sa strane u receptima)
Pažljivo približite ticino i kao što je na slici prikazano stavite ga na tortu

Kad ste položili ticino na tortu lagano zagladite površinu torte, ne stiskajući previše.
Kad ste zagladili gornji dio, jednom rukom držite pritisnut gornji dio a drugom lagano ali brzo stisnite ticino sa strane kako bi se ravnomjerno pritisnuo uz tortu,i tako u krug
ovo zahtjeva malo vježbe pa nemojte odmah odustat ako vam ne uspije od prve

Kada ste to završili ovako bi trenala izgledati vaša torta

Još jednom lagano prođite sa prstima po ticinu i lagano ga pritisnite kako bi bio čvrsto na torti

Kada ste sigurni da je ticino ravnomjerno nanešen uzmite nož ili rezač za pizzu i pažljivo odrežite višak ticina uz rubove torte

Kada ste i to napravili evo rezultata ako vam je ostao šečeru prahu na torti iskoristite veći kist da ga maknete s torte

Moja preporuka je da vježbate prvo na jednom maloj torti da vidite kako će vam ići ovo, a kad ste ispraksirate pređite na veće torte 

Nema komentara:
Objavi komentar