slastičarstvo za početnike

Arhiva bloga

SILVIJA KUKIĆ

Moja fotografija
DONJA SUVAJA , LIKA , Croatia

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

21APR

        KAKO OBLOŽITI TORTU FONDANOM.....
Potrebno vam je:
Ticino masa (količina ovisi o veličini torte )
šečer u prahu
valjak
kist malo veći ako imate
nož ili rezač za pizzu
Razradite ticino masu sa rukama da bude mekana
Razvaljajte ticino
Ne zaboravite koristiti šečer u prahu kako vam se ne bi ticino lijepio za površinu i valjak
Ticino masu namotajte na valjak prije toga je pospite šećerom u prahu kako se ne bi zalijepila
Kad ste to napravili prebacite to na tortu koju ste prije namazali buttercreamom ( recept imate sa strane u receptima)
Pažljivo približite ticino i kao što je na slici prikazano stavite ga na tortu
Kad ste položili ticino na tortu lagano zagladite površinu torte, ne stiskajući previše.
Kad ste zagladili gornji dio, jednom rukom držite pritisnut gornji dio a drugom lagano ali brzo stisnite ticino sa strane kako bi se ravnomjerno pritisnuo uz tortu,i tako u krug
ovo zahtjeva malo vježbe pa nemojte odmah odustat ako vam ne uspije od prve
Kada ste to završili ovako bi trenala izgledati vaša torta
Još jednom lagano prođite sa prstima po ticinu  i lagano ga pritisnite kako bi bio čvrsto na torti
Kada ste sigurni da je ticino ravnomjerno nanešen uzmite nož ili rezač za pizzu i pažljivo odrežite višak ticina uz rubove torte
Kada ste i to napravili evo rezultata ako vam je ostao šečeru prahu na torti iskoristite veći kist  da ga maknete s torte
Moja preporuka je da vježbate prvo na jednom maloj torti da vidite kako će vam ići ovo, a kad ste ispraksirate pređite na veće torte :)

Nema komentara:

Objavi komentar