slastičarstvo za početnike

Arhiva bloga

SILVIJA KUKIĆ

Moja fotografija
DONJA SUVAJA , LIKA , Croatia

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

21AP
                                                RUŽICE OD FONDANA
Sve što vam je potrebno je
fondant (ticini masa ) i šećer u prahu, običan kist i  malo vode.
(recept za ticino možete pronaći ovdje)
Stavite na radnu plohu malo šećera u prahu i od ticino smjese napravite oblik koji vidite dolje na slici
znači malo jaje koje ćete izdužiti na jednom kraju, to će biti unutarnji dio vaše ruže
Sada možete ručni napraviti male kuglice i od njih radie male krugove,
nemoraju biti pravilni tako da nemorate se trudit da budu svi istog oblika ali veličina bi trebala biti ista,
Ovo možete napraviti i na drugi način to jest uzmete dio ticino mase razvaljate je na radnoj plohi i sigurno imate neku malu čašu ( ili  kalup ako ga imate) i napravite male krugove
prije valjanja ticina obavezno na površinu uvijek stavite šećera u prahu kako vam se ne bi lijepio za podlogu ticino i onda običnim valjkom razvaljate ticino
debljinu ticina si odredite sami..
kada ste završili sa prethodnim korakom, stavite malo vode u čašu i uzmite kist koji ste ranije pripremili, sad lijepite krugove koje ste napravili na onaj jajasti oblik iz prvog koraka
na slikama dolje vam je prikazano kako bi to trebalo izgledati, jednostavno je,  ne morate s kistom močiti cijelu laticu  nego samo onaj dio koji se lijepi
prva ružica vam možda neće ispasti kao kod profesionalca ali sa svakom drugom ružom ćete se ispraksirati
Kada završite ružicu donji dio ružice koji vam je ostao je viša i njega možete jednostvano odrezati ili otrgnuti rukama
i krajnji rezultat bi bio ovaj
Eto nadam se da ovo nije bilo tako komplicirano, cijeli tutorial na engleskom  ( slike ) je skinut sa ove stranice

Nema komentara:

Objavi komentar